PIET

Handboek voor een moderne sinterklaasviering

Pietendebat in een magazine. De glossy, bedoeld als handboek voor de moderne sinterklaasviering, laat zien hoe veranderingen in het sinterklaasfeest op creatieve manieren in binnen- en buitenland plaatsvinden. Het kan inspiratie bieden voor diegenen die nadenken over de vorm en invulling van het eigen sinterklaasfeest, of het nu scholen, bedrijven, media of families zijn.

Recensie

Rotterdamse onderzoekers en diverse media- en cultuurprofessionals werkten samen voor deze unieke uitgave die inspeelt op het huidige zwartepietendebat. Interviews met een diverse groep Nederlanders (onder anderen Jörgen Raymann, Sylvana Simons, Sunny Bergman, Arthur Japin en Abdelkader Benali) inspireren ieder die naar aanleiding van dit debat een andere, eigentijdse invulling wil geven aan het sinterklaasfeest. Aanvulling hierop vormt het vele, mooi vormgegeven beeldmateriaal in kleur. Dit draagt bij aan de glossy look van ‘Piet’, dat het formaat van een tijdschrift heeft. Verschillende facetten van het debat en historische ontwikkelingen worden belicht. Toch is de toon opgewekt en vol vertrouwen in de mogelijkheid van een modern sinterklaasfeest. ‘Piet’ slaagt erin een breed scala aan handvatten, voorbeelden en ideeën aan te bieden, van minder tot meer ingrijpend. De teksten zijn toegankelijk geschreven en vormgegeven, voor een breed publiek van bijvoorbeeld ouders, docenten, beleidsmakers alsook scholieren. Het etiket ‘handboek’ is gerechtvaardigd.

Suzan Enzerink

Opdrachtgever
Erasmus Universiteit Rotterdam

Website
www.pietmagazine.nl

Redactie
Isabel Awad, Samir Azrioual, Jiska Engelbert, Ingrid Lochem, Anousha Nzume, John Olivieira, Jacco van Sterkenburg, Alex van Stipriaan, Bram Verhappen-Boerboom, Janelle Ward

Drukwerk
Veenman+

Redactioneel- en grafisch ontwerp i.s.m
Andreia Costa